Testvériség Néptáncegyüttes

A soproni Testvériség Német Nemzetiségi Néptáncegyüttes 2018. november 17-én szervezte fennállásának 55 éves jubileumát

A soproni Testvériség Német Nemzetiségi Néptáncegyüttes 2018. november 17-én szervezte fennállásának 55 éves jubileumát ünnepi gálaműsorral Sopronban, a felújított GYIK rendezvényházban.
A műsoron csoportunk alapítója Brieber István és 30 éve művészeti vezetője Csoltói József és Csoltóiné Szalai Márta leg sikeresebb koreográfiáit láthatta a közel 700 fős érdeklődő közönség.
A színpadot megtoldottuk, a technikai lehetőségeket kibővítettük, így alkalmat teremtettünk arra, hogy megfelelő technikai feltételekkel mutassuk be új és számos díjat nyert versenytáncainkat, a kedvenc közönségszámok mellett.

Egy új táncot is készítettünk „Glück Auf Brennberg” címmel, melyhez a bányászviseleteket a Csoóri Sándor Alaptól elnyert pályázati forrásból finanszíroztunk.

A műsoron felléptek aktív és egykori táncosaink, alapító tagjaink, és utánpótlás csoportjaink:
a soproni Kistestvérek és az ágfalvi Patakugrók Gyermektánc Együttesek. A színpadon több generáció és 90 táncos, valamint 9 zenész lépett fel, és nyújtott felejthetetlen élményt a rendezvényre látogató közönségnek.

Ennyien táncoltunk

A gálaprogram után fogadásra vártuk csoportjaink tagjait, majd a Faterok zenekar kíséretével Testvériség bálba invitáltuk a műsoron résztvevőket.
A műsorról készült fotókat lásd fotógalériánkban: 55 éves jubileum képekben

Köszönjük támogatóinknak, hogy segítségükkel hozzájárultak jubileumi gálaműsorunk sikeres és színvonalas lebonyolításához. Reméljük, hogy a jövőben is számíthatunk megtisztelő anyagi támogatásukra!