Testvériség Néptáncegyüttes

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Csoóri Sándor Alap 2017. támogatásából az alábbi tevékenységeket valósítottuk meg

A Csoóri Sándor Programon nyert 1 600 000,- Ft forrásból a Testvériség Néptáncegyüttes több generációjának fellépő kosztümjeit, férfi csizmáit újíthattuk meg. Női és gyermek helyi német nemzetiségi ruháink mellett brennbergi bányászviseletet készíthettünk csoportunk férfi táncosainak, hiszen néptáncegyüttesünk küldetésének érzi Sopron és környéke német nemzetiségi hagyományainak őrzését, ápolását. Új koreográfiát is összeállítottunk brennbergi táncokból, valamint gyermektánccsoportunk repertoárja is gazdagodott egy tánccal. A támogatás segítségével próbáinkon már új hangtechnikai eszközök segítik munkánkat.

Bányászkabátok

férfiingek

 

A támogatás felhasználásánál elsődleges célkitűzésünk volt, hogy Sopron környéki „Hienz” népviseletünk archaikusabb legyen, ezért kutatómunkánk során fellelt ritka (kb. 150-200 éve készült) ruhadarabokat – férfi bányászkabátot, sapkát, inget- igyekeztünk rekonstruálni. A támogatásból az elhasználódott viseleteket, lábbeliket több korosztályunknak is pótoltuk. Ez által javítottuk csoportunk megjelenésének egyedi színvonalát.

csizmák

Hangtechnika

Soproni utánpótlás csoportunk és felnőtt táncegyüttesünk részére helyi koreográfiák készültek, tánctudásunk új ismeretanyaggal bővült. A vásárolt hangtechnikai eszköz segítségével már felvételeket készítettünk táncaink kíséretéhez. Próbáinkon, fellépéseken, táncházak alkalmával megfelelő minőségben lehet az elkészült felvételeket használni, és kihangosítani zenekarunkat. A támogatásból hazai és külföldi fellépéseken zenészeink munkáját is finanszírozni tudtuk.

Az új bányászviseletünk