Testvériség Néptáncegyüttes

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Csoóri Sándor Alap 2018. támogatásából az alábbi tevékenységeket valósítottuk meg

A Csoóri Sándor Alapon nyert 1 400 000,- Ft forrásból a Testvériség Néptáncegyüttes több generációjának fellépő kosztümjeit: férfi mellényeket, női bársonymellényt, blúzokat, kötényeket újíthattuk meg. Új viseleti ruhadarabokat is készítettünk: a több célú felhasználhatóság érdekében 8db. kifordítható női mellényt, új brennbergi koreográfiánkhoz férfi lengyel mellényeket. Fiúk részére 10db. német kötényt is vásároltunk. Kistestvérek gyermektánc csoportunk részére 12db. német nemzetiségi lányka blúz készült el.

Kistestvérek utánpótlás csoportunk

Kistestvérek utánpótlás csoportunk

Új koreográfiát is összeállítottunk szigetközi polgári és helyi német nemzetiségi táncokból, valamint gyermektánccsoportunk repertoárja is gazdagodott egy új tánccal. Idén nyáron a támogatás lehetőséget adott mindkét gyermek utánpótlás csoportunk táboroztatására, ahol rábaközi néptánc anyaggal gazdagodtak a résztvevők.

Rábaközi tábor Borgátán

Rábaközi tábor Borgátán

A támogatás segítségével az elmúlt évben vásárolt új hangtechnikai eszköztárat bővítettük egy laptop vásárlásával.

A támogatás kapcsán a Testvériség Néptáncegyüttes fennállása 55 éves jubileumának méltó, és magas színvonalú megünneplése volt a kitűzött célunk, melyet 2018. november 17-én szerveztünk a GYIK Rendezvény Házban közel 700 néző és 120 táncos részvételével.

Generációk tánca az 55 éves jubileumi műsorunkon

Generációk tánca az 55 éves jubileumi műsorunkon

Előadásunk színpadi látványának kiegészítésére három táncunkhoz is készültek video animációs elemek, segítve ez által a nézők elmélyültebb azonosulását a koreográfia mondanivalójával, történeti hitelességével.

Új lengyel és morva viseleteink

Új lengyel és morva viseleteink

Célunk továbbá a Sopron környéki „Hienz” népviseletünk archaikusabbá tétele, ezért kutatómunkánk során fellelt ritka ruhadarabokról levett szabásminták alapján készültek viseleteink. A támogatásból a már elhasználódott viseleteket, több korosztályunknak is pótoltuk. Így javítottuk csoportunk megjelenésének egyedi színvonalát.

Utánpótlás gyermek csoportjaink a soproni Kistestvérek, és az ágfalvi Patakugrók valamint felnőtt csoportunk, a Testvériség Táncegyüttes részére új koreográfiák készültek, más tájegységek néptáncainak gyakorlásával tánctudásunk új ismeretanyaggal bővült.

Patakugrók utánpótlás csoportunk

Patakugrók utánpótlás csoportunk

 

A felnőtt csoportba feljövő táncosaink részére régebbi sikeres koreográfiákat edzőtáborokban újratanítottuk. A vásárolt hangtechnikai eszköz segítségével már felvételeket készítettünk táncaink kíséretéhez. Próbáinkon, fellépéseken, táncházak alkalmával megfelelő minőségben lehet az elkészült felvételeket használni.

Zenekarunk

Zenekarunk

A támogatásból hazai és külföldi fellépéseken zenészeink munkáját díjazni és finanszírozni is tudtuk.öbb generációjának fellépő kosztümjeit: férfi mellényeket, női bársonymellényt, blúzokat,