Testvériség Néptáncegyüttes

GRATULÁLUNK A POLGÁRMESTERI ÉS A MUHARAY DÍJJAL KITÜNTETETT 60 ÉVES TESTVÉRISÉG NÉPTÁNCEGYÜTTESNEK!

2023. november 25-én ünnepelte a soproni Testvériség Német Nemzetiségi Néptáncegyüttes fennállásának 60 éves jubileumát a Gyik Rendezvényházban. Az ünnepi alkalommal dr. Farkas Ciprián polgármesteri díjjal ismerte el az együttes példamutató munkáját, majd a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség Muharay Díját vehette át Zsámboki László elnökségi tagtól Csoltói József művészeti vezető.


A rangidős alapító tagok köszöntése után fergeteges két félidős gálaműsorban a gazdag és érdekes mesterségtáncokból szerkesztette a csoport „Mesterségünk címere” nevű előadását.

rangidősek

A szenior korosztály első táncában a szőlész- borászok és vincellérek mesterségének bordalokból összeállított soproni táncokkal adózott tisztelettel, majd az Ágfalvi Napsugár Óvoda csoportjának „Im Keller ist ein Finster” gyermekjátéka követett. A Bodnártánccal a kádárok munkáját mutatták be, utána a Soproni Német Nemzetiségi Iskola diákjai a Bauernmadl táncot járták el. Az első félidőben három tánccal tisztelték meg a molnár mestereket, melyben az Ágfalvi Váci Mihály Általános Iskola és a Testvériség aktív csoportjának táncosai léptek fel.

A második félidő egy suszter legény vándorlásáról szolt a „Hienzenlandon” (Moson vidékétől-Brennbergbányáig), ahol főhősünk a soknemzetiségű bányász közösségben céget alapított.


A műsort kétszer hat fős zenekar kísérte, melyen hatvan gyermek és hatvan ifjúsági és felnőtt táncos vett részt, amit a Testvériség bál követett, ahol három zenekar, a Borvirág Fúvós Parti, a Faterok Zenekar és a Lustige Familie Trió húzta a talpalávalót hajnalig.


Gratulálunk a 60 éves Testvériség Táncegyüttesnek, ahol nem csak soproni, de harkai, fertőrákosi, bánfalvi, ágfalvi táncosok is otthonra találnak, és még további sok sikert kívánunk nekik!


TÁMOGATÓINK